De herstellende kracht van aloë vera

De herstellende kracht van aloë vera - Urtizon zonnebrand producten

Er groeien meer dan 250 soorten aloë rond de wereld. De meest populaire soort voor de commerciële teelt is de Aloe Barbadensis Miller. De aloë plant wordt geteeld in warme tropische gebieden en overleeft temperaturen onder het vriespunt doorgaans niet. De bladeren van de aloë plant groeien vanuit de basis in de rozet patroon. Volwassen planten kunnen tot 120 cm hoog worden, met een gemiddelde van 70-90 cm. Iedere plant heeft gemiddeld 12 tot 16 bladeren, die eenmaal volgroeid tussen de 1-1,5 kg per stuk wegen. De planten kunnen elke 6 tot 8 weken geoogst worden door het verwijderen van 3 tot 4 bladeren per plant.

“Een zongevoelige huid heeft meer bescherming nodig”

Wat maakt aloë vera zo uniek?

De bijzondere kwaliteit is het complexe samenspel van vele bio-actieve ingrediënten. In de aloë vera gel zijn meer dan 200 werkzame stoffen ontdekt. Zo bevat het mineralen, vitamines A, B, C en E, en mineralen als calcium, kalium, ijzer en zink. Maar ook minstens 18 essentiële aminozuren en enzymen. In aloë vera zitten stoffen die het genezingsproces van de huid versnellen. Met name het sap (in de bladeren zit sap en gel) van de aloë vera plant kalmeert de geïrriteerde huid direct, een weldaad voor je huid wanneer je te lang in de zon hebt gelegen. Verbranding door de zon wordt gezien als een eerstegraads brandwond. Je kunt dan zelfs een stukje aloë vera blad afsnijden en dit op de verbrande plek leggen. Het verkoelt de huid onmiddellijk. Een after sun waaraan aloë vera is toegevoegd is uiteraard een stuk eenvoudiger.

 


 

Urtizon Zonnebrand assortiment - Zonnebrandproduct bij zonneallergie

Urtizon zonnebrandproducten

Urtizon zonnecrème en zonnespray: voor de (zon)gevoelige huid vóór, tijdens en na het zonnen. Met aloë vera (kalmeert en verzorgt de huid), kamille extract en zoethoutwortelextract (kalmeert). Nu met gratis Urtizon After Sun t.w.v. €9,95!
Lees meer »