De herstellende kracht van aloë vera

De herstellende kracht van aloë vera - Urtizon zonnebrand producten

Aloë vera zie je steeds vaker in huidverzorgingsproducten voorbijkomen.
Hoe kan het ook anders, deze groene plant met zijn kenmerkende bladeren
heeft huidherstellende eigenschappen. Die zeker bij een zongebrande huid onmisbaar zijn.

Er groeien meer dan 250 soorten aloë rond de wereld. De meest populaire soort voor de commerciële teelt is de Aloe Barbadensis Miller, een vetplant die ook wel een ‘woestijnlelie’ genoemd wordt. De aloë plant wordt geteeld in warme tropische gebieden en ondanks haar verkoelende eigenschappen vindt de plant een koude omgeving zelf niet fijn. De blauwgroene spitsige bladeren van de aloë plant groeien vanuit de basis in de rozet patroon, dat geeft de plant zijn typische vorm.

De cactus-achtige plant heeft gemiddeld 12 tot 16 bladeren, die eenmaal volgroeid tussen de 1-1,5 kg per stuk wegen. Binnenin de bladeren van de plant vind je een gel substantie. De bladeren worden in de lengte doorgesneden. De gel wordt opgevangen en vermalen, totdat er een heldere grondstof ontstaat. Ditzelfde geldt voor het sap van de aloë vera. Het sap wordt gemaakt van de bladeren waaruit de gel al is gewonnen. Deze bladeren wordt fijngemalen, waarna het sap eruit wordt geperst. Zowel de gel als het sap wordt als verkoelend ingrediënt aan huidverzorgingsproducten en zonnebrandcrèmes toegevoegd.

“Een zongevoelige huid heeft meer bescherming nodig, kies voor een combi van bijzondere ingrediënten”

Wat maakt aloë vera zo uniek?

De bijzondere kwaliteit is het complexe samenspel van vele bio-actieve ingrediënten. In de aloë vera gel zijn meer dan 200 werkzame stoffen ontdekt. Zo bevat het mineralen, vitamines A, B, C en E, en mineralen als calcium, kalium, ijzer en zink. Maar ook minstens 18 essentiële aminozuren en enzymen.

In aloë vera zitten stoffen die het genezingsproces van de huid versnellen. Met name het sap (in de bladeren zit sap en gel) van de aloë vera plant kalmeert de geïrriteerde huid direct, een weldaad voor je huid wanneer je te lang in de zon hebt gelegen. Verbranding door de zon wordt gezien als een eerstegraads brandwond.

Je kunt dan zelfs een stukje aloë vera blad afsnijden en dit op de verbrande plek leggen. Het verkoelt de huid onmiddellijk. Een zonnbrandspray of after sun waaraan aloë vera is toegevoegd is uiteraard een stuk eenvoudiger. Met daarbij een mix van kamille extract (kalmeert de geïrriteerde huid), panthenol -B5 (bij een droge en geïrriteerde huid) en zoethoutwortel, (die o.a. zorgt voor een anti-irritant werking tegen jeuk, prikkeling en irritatie van de huid) zijn de zonnebrandproducten van Urtizon uitermate geschikt voor de gevoelige huid!

 


 

Urtizon Zonnebrand assortiment - Zonnebrandproduct bij zonneallergie

Urtizon zonnebrandproducten

Urtizon zonnecrème en zonnespray: voor de (zon)gevoelige huid vóór, tijdens en na het zonnen. Met aloë vera (kalmeert en verzorgt de huid), kamille extract en zoethoutwortelextract (kalmeert).
Lees meer »