Hoe aftersun met aloë vera je kan helpen bij de eikenprocessierups

De herstellende kracht van aloë vera - Urtizon zonnebrand producten

Er is geen ontkomen aan, Nederland is in de ban
van een heel klein diertje dat er doorgaans heel schattig uitziet.
In dit geval heeft deze eikenprocessierups, met zijn vurige haren, een enorm groot overlast op zijn geweten.


Het gaat hierbij met name om de nestjes die nu volop aanwezig zijn. In die nesten bevinden zich die miljarden brandharen van deze rups. Deze haren zorgen voor diverse klachten wanneer ze in aanraking komen met mensen en dieren. Ze veroorzaken bultjes op de huid, die flink kunnen jeuken en ook pijn kunnen doen. Ook geïrriteerde ogen of luchtwegklachten kunnen het gevolg zijn van de eikenprocessierups.

“Een product met aloë vera kan verlichting bieden”

Lastig te voorkomen

De haren waaien op dit moment uit de nesten en zijn tevens onzichtbaar. Dat maakt het haast onmogelijk om aanraking te voorkomen. Wel is het advies om zo min mogelijk in de buurt te komen van eikenbomen. En altijd beschermende kleding te dragen. Nu het alleen schitterend weer is, loop je liever niet in dichte schoenen, lange broek en lang shirt. Waardoor veel mensen al de nodige huidirritaties hebben opgelopen.

Wanneer je huid besmet is, probeer deze dan goed te ‘reinigen’ door de haartjes eerst te verwijderen met plakband en vervolgens jezelf af te spoelen onder de douche. Probeer in alle gevallen te voorkomen dat je de aangetaste huid gaat krabben, hiermee verspreid en activeer je de allergische reactie alleen maar meer.

Wat doet aloë vera

In de plant aloë vera zitten stoffen die het genezingsproces van de huid versnellen. Met name het sap (in de bladeren zit sap en gel) van de aloë vera plant kalmeert de geïrriteerde huid direct. Niet alleen handig voor verbranding door de zon, maar ook door een ‘verbrande’ huid door de eikenprocessierups.

Je kunt dan zelfs een stukje aloë vera blad afsnijden en dit op de aangetaste huid leggen. Het verkoelt de huid onmiddellijk. Een product zoals een aftersun waaraan aloë vera is toegevoegd is uiteraard een stuk eenvoudiger.

Hypoallergeen

Een gevoelige huid kan sterk reageren op parfum en parabenen met huidirritaties tot gevolg. Niet handig wanneer je al een geïrriteerde huid hebt door deze rups. Kies daarom naast een product dat aloë vera bevat, ook voor een product dat vrij is van parabenen en parfums.

“Ervaring Hans: Het voelde meteen verkoelend en prettig aan. Dus ik had er zeker baat bij. Nooit gedacht dat een aftersun dit voor elkaar kon krijgen”


Urtizon After Sun spray

Urtizon After Sun: voor de gevoelige en aangedane huid door de eikenprocessierups. Met aloë vera (kalmeert en verzorgt de huid). In handige spray vorm, koelt direct.
Lees meer »