Hoeveel en hoe vaak smeer jij je in?

Hoeveel en hoe vaak smeer jij je in? - Smeer je in met Urtizon zonnebrandcrème

Ze zeggen wel eens; Less is more. Dat geldt echter niet voor het gebruik van zonnebrandcrèmes of sprays.
Wie denkt dat hij of zij zich met één keer smeren er wel is, komt bedrogen uit.
En we willen vooral geen witte waas op onze huid, dus we smeren lekker zuinig.

More is more

Ook een zonnebrandproduct trekt je huid in. Terwijl de bescherming juist OP je huid nodig is. Vooral vroeger zag je veel zonnebrandcrèmes die een witte waas op je huid achterlieten. Niet heel erg charmant. Wel betekent dit dat je kunt zien waar dit zonnebrandproduct haar werk gaat doen, de delen die niet bedekt zijn, zijn immers niet beschermd en zullen sneller verbranden. Gelukkig is de samenstelling van de crèmes en sprays sterk verbetert en is de witte waas veelal verleden tijd. Toch is het niet verstandig om alsnog zuinig te smeren. Je hebt ongeveer 30 milliliter (een borrelglaasje) zonnecrème nodig om je hele lichaam in te smeren. En let er vooral op dat bij sprays er ook een gedeelte verstuift, zo de lucht in in plaats van op je huid. Bij een zongevoelige huid is goed en dik insmeren extra belangrijk. Dan is het echt niet erg dat je een dun laagje crème ziet zitten. Dit dunne laagje is namelijk je bescherming tegen de zon.

“Een zongevoelige huid heeft meer bescherming nodig”

Smeren, smeren en smeren

Een gewetensvraag; Hoe vaak smeer jij je in wanneer je een hele dag in de zon bent? Is dat direct als je op het strand aankomt? En dan nadat je in het water bent geweest misschien nog een keer? De meeste mensen herkennen dit vast wel. Want eenmaal op het strand of in de zon, wil je genieten. Lekker een boekje lezen, gezellig kletsen met de mensen om je heen en voordat je het weet vergeet je de tijd, en belangrijker nog… je ‘vergeet’ je in te smeren. Het advies van cosmetische dermatologie Jetske Ultee luidt echter om je elk twee uur wel in te smeren. Zodra je veel hebt gezweet, of je bent het water in geweest, smeer je dan opnieuw in. In dit geval geldt zeker, voorkomen is beter dan genezen. En heb je al een lekkere bruine kleur van de zon, dan smeer je alsnog je huid in met een zonnebrandcrème of spray, maar dan met een factor lager. Denk dan bijvoorbeeld aan een crème of spray met SPF 15.

Wat voor type huid heb je?

Urtizon heeft een indeling gemaakt in vier huidtypen. Dat maakt het kiezen van het juiste Urtizon product extra eenvoudig.

Huidtype 1: Wordt altijd rood in de zon en wordt nooit bruin. Factor 50 is het meest geschikt.

Huidtype 2: Wordt eerst rood en later bruin. Meestal een huid met sproeten. Start met factor 50, stap na een week zon over op factor 30.

Huidtype 3: Gaat snel van rood naar bruin. Start met factor 50, stap na 3 dagen zon over op factor 30 en eindig met factor 15.

Huidtype 4: Wordt niet rood maar krijgt direct een bruine huid. Start met factor 30, stap na een week zon over op factor 15.

 


 

Urtizon Zonnebrand assortiment - Zonnebrandproduct bij zonneallergie

Urtizon zonnebrandproducten

Urtizon zonnecrème en zonnespray: voor de (zon)gevoelige huid vóór, tijdens en na het zonnen. Met aloë vera (kalmeert en verzorgt de huid), kamille extract en zoethoutwortelextract (kalmeert).
Lees meer »