Smeren of sprayen?

Sprayen of smeren - Urtizon Zonnebrandspray

Feit is dat we ‘het’ massaal te weinig doen.
Onze tip is; kies voor een zonproduct dat past bij jouw zongevoelige huid.
Lees hier de 5 voordelen van een natuurlijke zonnespray.

 


Lekker naar buiten de zon weer in! Maar welk zonnebrand product kies jij? Ga je voor een prettig geurende zonnecrème of kies je een natuurlijke zonnespray? Feit is dat we massaal te weinig sprayen en smeren. Onze tip is daarom om te kiezen voor een zonproduct dat past bij je huid en voor jou het prettigste is. We zetten 5 voordelen van een natuurlijke zonnespray voor een zongevoelige huid voor je op een rij:

“Een zongevoelige huid heeft meer bescherming nodig”

1. Een zonnespray is handig

Je kent het wel; na een frisse duik in de zee, hup op je handdoek. Omdat je handen zanderig zijn en je lichaam nog nat, stel je het smeren nog even uit. Maar een zongevoelige huid heeft meer bescherming nodig. Met een zonnespray is de bescherming snel en gemakkelijk aangebracht.

2. Grote oppervlakten en moeilijk plekjes

Met een zonnebrandspray kun je grote oppervlakten en moeilijke plekjes gemakkelijk beschermen. Let wel goed op, want ruim en vaak sprayen wordt aangeraden. Doordat bij een spray meer werkzame stof vervliegt dan bij insmeren, spray je vaak te dun. Een milky zonnespray kan hiervoor de oplossing zijn. Meestal zijn zonnesprays op natuurlijke basis van de milky variant en is het nodig dat je deze nog eventjes lichtjes inwrijft.

3. Geen alcohol, wel huidverzorgende ingrediënten

Vaak bevatten zonnesprays alcohol en zijn daardoor minder geschikt voor de echt gevoelige huidjes. Een natuurlijk zonnespray, zoals die van Urtizon, bevat geen alcohol en prikt niet. De spray kun je hierdoor ook makkelijker gebruiken in het gezicht. De spray bevat ingrediënten zoals aloë vera en kamille extract, om de huid te verzorgen en te kalmeren.

4. Geen vette handen

Je kent het wel, je hebt je net rondom ingesmeerd, maar die vieze kleverige handen…. Een zonnespray hoef je vaak niet meer uit te smeren, is minder vettig en trekt snel in. De meeste zonnesprays zijn waterproof en plakken niet. Wel zo prettig.

5. Hypoallergeen

Een gevoelige huid kan sterk reageren op parfum en parabenen met huidirritaties tot gevolg. Een natuurlijk zonnebrandspray is vrij van parabenen en parfums en beschermt eigenlijk net zo goed.

 


 

Urtizon Zonnebrand assortiment - Zonnebrandproduct bij zonneallergie

Urtizon zonnebrandproducten

Urtizon zonnespray: voor de (zon)gevoelige huid vóór, tijdens en na het zonnen. Met aloë vera (kalmeert en verzorgt de huid), kamille extract en zoethoutwortelextract (kalmeert).
Lees meer »