Waarom is after sun onmisbaar voor je huid

Waarom is after sun onmisbaar voor je huid - Smeer je in met Urtizon

Wist je dat een after sun net zo belangrijk is als een zonnebrandcrème of spray?
Een goede verzorging nadat je in de zon bent geweest hoort ook bij je zonritueel.

Goede bescherming voordat je de zon in gaat is één

Veel mensen vinden het heerlijk om lekker in de zon te liggen, want een licht gebruinde huid oogt gezond. Zo pakken we meteen de nodige vitamine D mee en van de zonlicht word je gewoon een stuk vrolijker. Er komen stofjes vrij (endorfines) in de hersenen, wanneer je de zonnestralen op je huid voelt, die dit gevoel van blijdschap veroorzaken. We weten inmiddels dat we ons goed moeten insmeren met de juiste zonnebrandcrème of spray, zodat je goed beschermd bent tegen de UVA en UVB stralen. En als je dan ook nog tijdens de piek uren (12-15 uur) uit de zon blijft, ben je goed bezig toch?

“Wanneer je de zonnestralen op je huid voelt, word je blij’

Goede bescherming als je uit de zon komt is twee

Door de zon droogt je huid echter uit, ook al smeer jij je wel elk uur goed in om niet te verbranden. De zon onttrekt door haar krachtige stralen vocht uit je huid. Dit komt onder andere omdat het lichaamseigen hyaluronzuur afgebroken wordt door de zon. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt. Door voldoende water te drinken, je in te smeren met een SPF30 én een after sun na het zonnen, ga je uitdroging van de huid tegen en help je de barrièrefunctie van de huid weer te herstellen. Los van het feit dat je misschien wel een klein beetje verbrand bent en een after sun dan een weldaad is voor je huid.

Onze Urtizon After Sun bevat aloë vera, dat de aangedane huid verkoelt, verzacht en hydrateert. Een extra verzorging voor je zongebruinde huid.

 


 

Urtizon Zonnebrand assortiment - Zonnebrandproduct bij zonneallergie

Urtizon zonnebrandproducten

Urtizon zonnecrème en zonnespray: voor de (zon)gevoelige huid vóór, tijdens en na het zonnen. Met aloë vera (kalmeert en verzorgt de huid), kamille extract en zoethoutwortelextract (kalmeert).
Lees meer »